Staterna har nu enats om ett slutdokument som visserligen inte är det starkaste man kan tänka sig, men som ändå innebär en överenskommelse. Dokumentet hade kunnat innehålla starkare nedrustningsåtaganden, men kärnvapenstaterna har under veckan ansträngt sig till sitt yttersta för att inte behöva lova för mycket. Se hela dokumentet här.

Nästa vecka hålls en rad olika aktiviteter som blickar tillbaka på översynskonferensen.

Den 1 juni kl 8.30-9.30 bjuder IKFF in till Frukost för Fred, tema nedrustning, på Norrtullsgatan 45 i Stockholm.

3 juni arrangerar Nätverket för Kärnvapennedrustning ett seminarium (kl 18-20 på ABF i Stockholm) som utvärderar översynskonferensen. Medverkar gör Internationella Kvinnoförbundet för Fred och Frihets generalsekreterare Petra Tötterman Andorff, Henrik Salander, ordförande Middle Powers Initiative, och nedrustningsambassadör Maj-Britt Theorin. Leonore Wide från Svenska Läkare mot Kärnvapen modererar.

5 juni är det Nuclear Abolition Day, en global dag för kärnvapennedrustning. 12-14 hålls en manifestation på Medborgarplatsen Stockholm (arrangör är Nätverket för Kärnvapennedrustning) och på kvällen (19-01) bjuder IKFF och SLMK in till fest på Southside Pub, Zinkensdamm. På scen står bland annat Peter Morén från Peter, Bjorn And John och Henrik Salander från 60-talsbandet the Hounds.

Varmt välkomna!

Emma Rosengren, IKFF